Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Για να γίνουν πιο φίνες οι ντοματόσαλτσες αλλά και άλλα φαγητά με ντομάτα, καλό είναι να αφαιρέσουμε φλούδες και σπόρια. Μ’ ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούµε τον οµφαλό (το υποπράσινο σηµείο στη βάση του κοτσανιού) κάθε ντοµάτας και τις χαράζουµε σταυρωτά στη βάση τους. Βουτάµε κάθε ντοµάτα σε νερό που κοχλάζει για 15 δευτερόλεπτα και αµέσως µετά τη βουτάµε µέσα σε ένα µπολ µε πολύ παγωµένο νερό στο οποίο ιδανικά έχουµε βάλει και µερικά παγάκια. Έτσι, η φλούδα χαλαρώνει και τη βγάζουμε εύκολα, τραβώντας τη µε το χέρι µας. Κόβουµε τις ντοµάτες στα 4 και αφαιρούµε µε ένα κουταλάκι τα σπόρια. Από κάθε ντοµάτα μένουν 4 κοµµάτια, τα οποία κόβουµε καταπώς λέει κάθε συνταγή.