Κείμενο: Βιβή Κωνσταντινίδου
Οταν ψήνουμε απλό κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, μια ωραία ιδέα είναι η εξής: Ανασηκώνουμε προσεκτικά το δέρμα του κοτόπουλου πάνω από το άνοιγμα της κοιλιάς του, εκεί δηλαδή που το δέρμα είναι παχύ, βάζουμε τα δάχτυλά μας κάτω από το δέρμα και το ανασηκώνουμε, σε όλο σχεδόν το σώμα του κοτόπουλου, ώστε να ξεκολλήσει από τη σάρκα αλλά να μην σχιστεί. Στο χώρο αυτό μπορούμε να βάλουμε λίγα μικρά κομματάκια από βούτυρο, αλατοπίπερο, λεπτότατες φετούλες σκόρδου και πολύ ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (ή ξερά και καλά τριμμένα). Ξαναπιέζουμε το δέρμα προς τη σάρκα και ψήνουμε ως συνήθως. Τα υλικά αυτά αφενός εισχωρούν στη σάρκα του κοτόπουλου και της δίνουν έξοχο άρωμα και γεύση, αφετέρου αφήνουν την πέτσα να ξεροψηθεί, χωρίς όμως να σκιστεί.