Κείμενο: Χριστιάνα Θωμαϊδη
Οι κόκκοι του καφέ όπως και τα μπαχαρικά όταν τριφτούν βγάζουν τα έλαιά τους με αποτέλεσμα να απλώνεται στο μύλο μας ένα «στρώμα» λιπαρότητας. Επειδή αρκετοί μύλοι μπαχαρικών ή καφέ δεν απο-συναρμολογούνται, ώστε να πλένονται στο πλυντήριο, μπορούμε να κάνουμε το εξής:
Γεμίζουμε το μύλο με ρύζι (συμβατικό) και τρίβουμε για 1-2 λεπτά. Η σκόνη του ρυζιού είναι ουδέτερη σε μυρωδιά, ενώ τραβάει μαζί της πολύ εύκολα τα υπολείμματα από ό,τι έχουμε τρίψει. Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε μυρωδιές μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα.
Τέλος, δεν ξεχνάμε να καθαρίσουμε τα κρυφά σημεία γύρω από την λεπίδα με μια μπατονέτα.