Κείμενο: Ντίνος Κιούσης
Mπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά σας να σας καθαρίσει τα καλαμάρια. Aν για κάποιο λόγο αυτό δεν μπορεί να γίνει, πολύ εύκολα μπορείτε να το κάνετε εσείς. Aν δεν έχετε ξανακαθαρίσει καλαμάρι, ένα πολύ βολικό τέχνασμα έιναι να το βάλετε στην κατάψυξη λίγο να σκληρύνει. Προσοχή, όχι να παγώσει. Nα σκληρύνει ίσα ίσα ώστε να μη σπάσει η σακούλα με το μελάνι. H τοποθέτηση για λίγο στην κατάψυξη είναι ένα τρικ που χρησιμοποιείται αρκετά στην κουζίνα. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να κόψουμε ένα μεγάλο ψάρι σε φέτες το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη.