Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Αντί να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι στην αρχή με λάδι, το αχνίζουμε με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσει κάπως. Μετά, προσθέτουμε τα λαχανικά, τα αχνίζουμε κι αυτά λίγο και εν συνεχεία ρίχνουμε με τη σειρά που το κάνουμε συνήθως τα υγρά του μαγειρέματος (νερό, κρασί, ζωμός), την ντομάτα (φρέσκια, κονσέρβας ή πελτέ) και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε λάδι κατά βούληση στο τέλος του μαγειρέματος ή κατ’ ευθείαν στα πιάτα.