Κείμενο: Ντιάνα Καρτσαγκούλη
Ένας τρόπος για να καταλαβαίνουμε πότε το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα μας έχουν ψηθεί είναι ο ακόλουθος: κόβουμε την πέτσα, αν δεν την έχουμε ήδη αφαιρέσει πριν το μαγείρεμα, στο σημείο όπου το μπούτι ενώνεται με το στήθος. Τρυπάμε με ένα πιρούνι το σημείο αυτό και πιο συγκεκριμένα εκεί όπου υπάρχει πιο πολύ ψαχνό. Αν τρέξει διάφανο ζουμάκι, τότε το πουλερικό μας έχει μαγειρευτεί, αν το ζουμί είναι ροζ, συνεχίζουμε το ψήσιμο κι επαναλαμβάνουμε. Ο λόγος είναι ότι σ’ εκείνο το σημείο είναι πιο δύσκολο να φτάσει η θερμότητα, οπότε αν εκεί είναι έτοιμο, τότε είναι και όλο το πουλερικό μας.