Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Τα πιο γλυκά παγάκια είναι αυτά που φτιάχνουμε με ρώγες από σταφύλια. Πλένουμε ρώγες από σταφύλια χωρίς κουκούτσια, τις στεγνώνουμε καλά σε πετσέτα και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι απλωμένες για να μην κολλήσουν η μία με την άλλη. Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή μέχρι να γίνουν σκληρές σαν παγάκια.
Πώς τις τρώμε;
- Ως δροσερό, φρουτένιο απογευματινό σνακ
- Τις χρησιμοποιούμε σε κοκτέιλ αντί για άλλα παγάκια
- Μπορούμε να τα χτυπήσουμε όπως είναι παγωμένα στο μπλέντερ και να τα σερβίρουμε ως σορμπέ
- Τα σερβίρουμε ως ιδιαίτερο, ελαφρύ γεύμα συνοδεία φέτας ή προσιούτο ή σύγκλινου
Γαρνίρουμε με τα παγάκια άλλα σορμπέ της αρεσκείας μας, προτιμότερο λεμονιού