Κείμενο: Βιβή Κωνσταντινίδου
Θέλετε να ελέγξετε αν το λάδι στο οποίο θα τηγανίσετε έχει την ιδανική θερμοκρασία; Μισοβυθίστε εκεί μια ξύλινη οδοντογλυφίδα ή ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι ή ακόμα το χερούλι μιας ξύλινης κουτάλας. Αν γύρω στο ξύλο σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες τσιτσιρίσματος, τότε το λάδι έχει την ιδανική θερμοκρασία (δηλαδή μέτρια προς δυνατή), για τέλειο τηγάνισμα που θα κρατήσει το υλικό μας ζουμερό και αφράτο εσωτερικά και ρόδινο και τραγανό εξωτερικά.