Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Ένας βασικός κανόνας της καλής μαγειρικής είναι το μαγείρεμα σε μετρημένο νερό. Με όσο λιγότερο νερό καταφέρουμε να μαγειρέψουμε ένα φαγητό, τόσο πιο νόστιμο γίνεται. Γι’ αυτό ξεκινάμε με την προσθήκη μικρής ποσότητας και παρακολουθούμε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε. Αν «στεγνώσει» το φαγητό προτού γίνει, προσθέτουμε μόνο βραστό νερό (π.χ. από βραστήρα) για να μη σταματήσει ο βρασμός. Φυσικά, αν μαγειρέψουμε το φαγητό με ζωμό, κρασί ή συνδυασμό των δύο, θα γίνει πιο νόστιμο.