Κείμενο: Χριστιάνα Θωμαϊδη
Ένα απλό κόλπο για να γίνει πιο νόστιμη η μακαρονάδα είναι να ολοκληρώσετε το βράσιμο των ζυμαρικών μέσα στη σάλτσα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις έτοιμες σάλτσες. Η διαδικασία είναι η εξής:
1. Βράζετε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.
2. Λίγο πριν γίνουν al dente, τα σουρώνετε κρατώντας όμως στην άκρη μια κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν.
3. Αδειάζετε τα μακαρόνια στο σκεύος με τη σάλτσα και ολοκληρώνετε το βράσιμο εκεί ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις μέχρι να καλυφθούν όλα τα ζυμαρικά με σάλτσα.
4. Αν κατά τη διαδικασία η σάλτσα «στεγνώσει» ελαφρώς προσθέστε λίγο από το βρασμένο νερό που είχατε κρατήσει στην άκρη, ώστε να αποκτήσει η μακαρονάδα την χαμένη της υγρασία. Ανακατεύετε ξανά μέχρι να δέσει το φαγητό.