Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Για να ξεφλουδίσουμε τα μικροσκοπικά κρεμμύδια για στιφάδο εύκολα και... λιγότερο δακρύβρεχτα κάνουμε το εξής: κόβουμε λίγο τις άκρες τους (αυτή με τα μουστάκια και την άλλη από την αντίθετη μεριά), όχι όμως πολύ βαθιά για να μη διαλυθούν μετά στο μαγείρεμα. Στη συνέχεια, τα ζεματίζουμε για 1-2 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό και τα πιέζουμε ένα-ένα με τα δάχτυλα. Τα εξωτερικά φλούδια, που έχουν χαλαρώσει από το ζεμάτισμα, γλιστράνε με μεγάλη ευκολία και το κρεμμυδάκι είναι έτοιμο για χρήση.