Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Οι ζωμοί νοστιμίζουν τα φαγητά προσδίδοντάς τους βάθος γεύσης. Αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε έναν κλασικό ζωμό, μπορούμε να ετοιμάσουμε γρήγορα στην παρασκευή τους «τσάγια» μυρωδικών. Βράζουμε, δηλαδή, στη χύρτα, μυρωδικά (φρέσκα και ξερά) που μας βρίσκονται στο σπίτι (π.χ. σέλινο, μαϊντανό, θυμάρι, δάφνη, μπαχάρια, μαραθόσπορο, κόλιανδρο, πιπέρια κ.λπ.). Εμπλουτίζουμε το ζωμό με λαχανικά, όπως κρεμμύδι, καρότα, πράσα, αν φυσικά τα έχουμε στη διάθεσή μας.