Κείμενο: Βιβή Κωνσταντινίδου
Μόλις τηγανίσουμε τα αυγά μάτια και τα βγάλουμε από το τηγάνι, ρίχνουμε στο λάδι (προτιμότερο ελαιόλαδο) που έχει μείνει στο σκεύος λίγο ξίδι από σέρι ή μηλόξιδο ή ένα αρωματικό ξίδι και μαγειρεύουμε έντονα για 1 λεπτό, ξύνοντας τα υπολείμματα στον πυθμένα με μια ξύλινη σπάτουλα. Περιχύνουμε τα αυγά μάτια με το πεντανόστιμο αυτό ζουμάκι.
Το ξίδι «σπάει» λίγο την αυγουλίλα αλλά απογειώνει τη γεύση τους. Τα αυγά μάτια όπως δεν τα έχουμε ξαναδοκιμάσει!