Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Για να αποκτήσει η σούπα βελουτέ πραγματικά βελούδινη υφή, πρέπει καταρχάς να την πολτοποιήσουμε καλά. Ιδανικά, λοιπόν, χρησιμοποιούμε ένα καλό μπλέντερ. Αν δεν έχουμε, κάνουμε την πολτοποίηση στο μούλτι, σε δόσεις, αλλά για αρκετή ώρα ώστε να λιώσουν καλά τα υλικά. Επίσης, το ραβδομπλέντερ κάνει καλή δουλειά αρκεί να είναι δυνατό. Αφού πολτοποιήσουμε τη σούπα, την περνάμε από πολύ ψιλό σουρωτήρι (σινουά) ώστε να απομακρύνουμε τυχόν κομματάκια. Για να «περάσει» η μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα σούπας, χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι με το οποίο ανακατεύουμε τη σούπα μέσα στο σουρωτήρι.