Κείμενο: Ιφιγένεια Βιρβιδάκη
Η πρώτη διάσκεψη σε παγκόσμιο επίπεδο για τον οίνο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Πορτογαλία.
«Μπορεί ένα βρετανικό αφρώδες κρασί να ξεπεράσει την σαμπάνια;», «παλιές αλλά άγνωστες ποικιλίες- νέες ευκαιρίες και ανατέλλοντες αστέρες», «ο οινοτουρισμός είναι σωτήριος ή καταστροφικός για μερικά από τα πιο διάσημα οινοτόπια;», «γιατί είναι σημαντική η οινική εκπαίδευση;». Επέλεξα 4 από τα 26 περίπου θέματα από την συνάντηση «Must–Fermenting Ideas», στην διάρκεια της οποίας θα γίνει «ζύμωση» ιδεών, προβληματισμών και απόψεων
σχετικά με το παρόν και το μέλλον ενός από τους πλέον δυναμικούς παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας. Τόπος συνάντησης το Cascais της Πορτογαλίας και χρόνος οι αρχές του καλοκαιριού (7,8 και 9 Ιουνίου). Βασικοί άξονες των συζητήσεων με τη συμμετοχή συνέδρων από όλο τον κόσμο είναι ο οινοτουρισμός, οι νέες καταναλωτικές συνήθειες, oι επιχειρήσεις του κρασιού, η «επικοινωνία» του οίνου κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://mustfermentingideas.