Κείμενο: Μαρία Χαψούλα
Επί δέκα συνεχόμενα χρόνια διοργανώνεται στη Σίφνο το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας, προς τιμήν του Έλληνα αρχιμάγειρα του 20ου αιώνα, του Νικόλαου Τσελεμεντέ. Σχεδόν 60 χρόνια μετά το θάνατό του, συνεχίζει να εμπνέει τους σημερινούς εκπροσώπους της ελληνικής γαστρονομίας, αφού ήταν και ο πρώτος που δοκίμασε να πειραματιστεί και να εισάγει στην κουζίνα μας πρώτες ύλες, αλλά και τεχνικές άλλων παραδοσιακών κουζινών, κυρίως της γαλλικής. Φέτος, στο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 7-9 Σεπτεμβρίου 2017, η τρατορία “Mamma Mia” και το Gastronomic Diff του Γιάννη Πλατή, ακολουθώντας το πνεύμα του Τσελεμεντέ, οργανώνουν μια ξεχωριστή βραδιά με ιδιαίτερες γεύσεις στην Απολλωνία. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε είναι το μενού που ετοιμάζουν ο chef Pietro Miano και ο Γιάννης Πλατής στις 8 Σεπτεμβρίου, όπου θα παντρέψουν ιταλικές σπεσιαλιτέ με υλικά και στοιχεία της κυκλαδικής κουζίνας, καταπώς θα το έκανε μάλλον και ο αείμνηστος μάγειρας-δάσκαλος.
Πληροφορίες στα site: www.gastronomicdiff.org, www.mammamiasifnos.com
Κρατήσεις: “Mama Mia”, τηλ. 22840-71.219/ 22840-33.086