Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΝόστιμο και απολαυστικό και για όλες τις ώρες...
Υλικά
- 1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί κομμένο σε 4 χοντρές φέτες και μετά στη μέση οριζοντίως
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα ή 2 μετρίου μεγέθους
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- χοντρό αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 200 γρ. λευκό κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
- 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερός, τριμμένος
Διαδικασία
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκ., τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά. Μετά τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε καυτό ελαιόλαδο (1 εκ. από τον πυθμένα του τηγανιού). Τις βγάζουμε και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και ρίγανη και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Μετά τις μοιράζουμε στις 4 φέτες ψωμιού. Βάζουμε από πάνω το θρυμματισμένο τυρί, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βασιλικό και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Τυλίγουμε τα σάντουιτς με πλαστική μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.
Συνοδεύουμε με: Αν πρόκειται να καταναλώσουμε τα σάντουιτς στο σπίτι και όχι εκτός (στο γραφείο, στην εκδρομή, στην παραλία) μια ντοματοσαλάτα θα συμπληρώσει ιδανικά το «μενού».