Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΓια το πικ νικ στην παραλία, για την εκδρομή, για το γραφείο, για ελαφρύ βραδινό.
Υλικά
- 4 ψωμάκια πολύσπορα ατομικά (ή άλλο ψωμί της αρεσκείας σας)
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κοτόπουλο ψητό, από την προηγούμενη ημέρα, κομμένο σε κομματάκια)
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι κρασί λευκό ξηρό
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι ή τυρί κρέμα της αρεσκείας μας
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 1/2 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κυβάκια και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 6 - 7 ακόμη λεπτά, ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βγάζουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, τη μουστάρδα, το κάρυ (αν βάλουμε), την πάπρικα και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα.
Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και απλώνουμε στο κάτω μέρος μια στρώση από το μείγμα με το κοτόπουλο. Κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού, τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο.