Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Tina Webb
Αποθήκευση για αργότεραΜπορούμε να το απολαύσουμε σα σνακ ή και ως γεύμα.
Υλικά
- 2 αυγά
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- αλάτι και πιπέρι
- μια μπαγκέτα
- 80 γρ. τρυφερά φύλλα σαλάτας
- 80 γρ. τόνο από βαζάκι
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας ελιές σε ροδέλες
- 4 φιλέτα αντζούγιας
Διαδικασία
Βράζουμε 2 αυγά για 8 λεπτά, για να γίνουν σφιχτά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Χτυπάμε στον πολυκόφτη 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας ξίδι, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Ανοίγουμε μια μπαγκέτα στη μέση και την αλείφουμε με τη σος. Απλώνουμε 80 γρ. τρυφερά φύλλα σαλάτας, 80 γρ. τόνο από βαζάκι, καλά στραγγισμένο, και 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα. Πασπαλίζουμε με 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα, απλώνουμε 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, 2 κουτ. σούπας ελιές σε ροδέλες, 4 φιλέτα αντζούγιας και τα αυγά. Πιέζουμε σφιχτά την μπαγκέτα, ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.