Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΤέσσερις ευφάνταστες συνταγές τις οποίες θα απογειώσετε με τοπικό κρασί από ορισμένους εκ των πιο ψηλών αμπελώνων στην Ευρώπη. Το Οινοποιείο Κυπερούντας δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με την ποιότητά του!
Υλικά
- 12 φύλλα μπακλαβά
- 100 γρ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 500 γρ. πράσινο κολοκύθι
- 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 60 γρ. αλεύρι
- Φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φρέσκια αναρή, ανάλατη
- Θαλασσινό αλάτι
Συνδυάστε το με
ΠΕΤΡΙΤΗΣ από το Οινοποιείο Κυπερούντας
Διαδικασία
- Τρίβουμε το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη και το ψήνουμε μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 10 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλεύρι και προσθέτουμε το κρύο μείγμα κολοκυθιού, φρέσκο βασιλικό και την αναρή λιωμένη με πιρούνι.
- Παίρνουμε ένα φύλλο μπακλαβά, αλείβουμε το μισό με ελαιόλαδο και το διπλώνουμε. Στη συνέχεια αλείβουμε πάλι το μισό, ξαναδιπλώνουμε και αλείβουμε ξανά όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε το διπλωμένο φύλλο στο ένα από τα δώδεκα βαθουλώματα μιας φόρμας για μικρά κέικ, και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια μικρή τάρτα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Γεμίζουμε τα ταρτάκια με τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή περίπου ώρα.