Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΛαχταριστό, αφράτο, τέλειο το σουφλεδάκι της Ντίνας Νικολάου. Προτιμάμε ελληνικά σπαράγγια που είναι τώρα στα καλύτερά τους.
Υλικά
- 18 τρυφερά πράσινα σπαράγγια, καθαρισμένα (δες εδώ πώς τα καθαρίζουμε)
- 250 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
- 6 αυγά, προτιμότερο βιολογικά
- 300 ml γάλα εβαπορέ
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Διαδικασία
Σε αλατισμένο νερό που βράζει βυθίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε για 7 - 8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Κρατάμε τις κορυφούλες στην άκρη και τα υπόλοιπα κομμάτια τα πολτοποιούμε στο πολυκοπτικό.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την παρμεζάνα, τα πολτοποιημένα σπαράγγια, αλατοπίπερο, την πάπρικα και ανακατεύουμε και πάλι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε 6 μπολάκια για σουφλέ και γεμίζουμε με το μείγμα. Μοιράζουμε τις κορυφούλες από τα σπαράγγια μέσα στα μπολάκια. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ και να ροδίσει η επιφάνειά τους. Σερβίρουμε αμέσως.