Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΝτοματόσουπα με πέστο ρίγανης, πεντανόστιμη, γρήγορη και έξτρα γευστική!
Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
5 λιαστές ντομάτες
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
αλατοπίπερο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
600 ml νερό ή ζωμός λαχανικών
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκιας ρίγανης (αν δεν βρούμε, βάζουμε μαϊντανό)
1/2 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδου
50 γρ. φέτα
1 κουτ. σούπας παρμεζάνα
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για περίπου μισό λεπτό ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδου και 5 λιαστές ντομάτες.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 600 ml νερό (αν έχουμε, βάζουμε την ίδια ποσότητα σπιτικού ζωμού λαχανικών).
Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σούπα.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το πέστο, χτυπώντας στον πολυκόφτη τα φύλλα ρίγανης με το κουκουνάρι, τη σκελίδα σκόρδου, τη φέτα και τη παρμεζάνα.
Ρίχνουμε σταδιακά 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Σερβίρουμε τη σούπα με 1 κουταλιά πέστο σε κάθε μερίδα.