Με ρύζι πιλάφι, βραστές πατάτες ή ψωμί έχουμε ένα μενού νόστιμο και χορταστικό…
Υλικά
- 4 μεγαλούτσικα κολοκύθια
- 500 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
- 100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1 ντομάτα, κομμένη μικρά καρέ
- το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου ή άνηθου, ψιλοκομμένα
- 50 ml γάλα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, αλάτι
Διαδικασία
Κόβουμε τα κολοκύθια κατά μήκος στη μέση. Με ένα κουτάλι
αφαιρούμε τα σπόρια και λίγη από την ψίχα των κολοκυθιών σχηματίζοντας έτσι μια κοιλότητα στην οποία θα βάλουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν η γραβιέρα είναι αλμυρούτσικη, δεν βάζουμε αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί όσο γίνεται το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Βάζουμε τα κομμένα κολοκύθια σε ένα λαδωμένο ταψάκι και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της γέμισης και να μαλακώσουν κάπως τα κολοκύθια.
Συνοδεύουμε με: Ρύζι πιλάφι, πατάτες βραστές ή ψωμί και μια σαλάτα της αρεσκείας μας.