Ένα πολύ πιο υγιεινό πιάτο με 62 Kcal/τεμάχιο που θα μας εφοδιάσει με αρκετές πρωτεΐνες, σημαντικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι η βιταμίνη Β12, καθώς και με απαραίτητα ιχνοστοιχεία, όπως είναι ο ψευδάργυρος και το σελήνιο.
Υλικά
- 600 γρ. κιμάς από ψαρονέφρι (ζητάμε να τον περάσουν μία φορά από τη μηχανή), κατευθείαν από το ψυγείο
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κολοκυθάκι μικρό, χοντροτριμμένο
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 70 γρ. τριμμένη φρυγανιά, ολικής άλεσης
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα χοιρινά κεφτεδάκια στον φούρνο, με ψαρονέφρι και δυόσμο σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και 80 ml παγωμένο νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 μικρούς κεφτέδες, τους βάζουμε στο ταψί και τους αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
- Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο, τα βουτάμε σε κρύο νερό και συνεχίζουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι τα κεφτεδάκια να γίνουν και να ροδίσουν.