Κείμενο: Μανώλης Ασλάνογλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΚαιρός φέρνει τα λάχανα... και τα κολοκυθάκια μαζί στη μακαρονάδα.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη
- 5 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 120 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην άδεια κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να αρωματίσει το λάδι, χωρίς όμως να ροδίσει και να πικρίσει. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 - 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μελώσουν ελαφρώς. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε την ντομάτα, το δυόσμο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Στο ποτήρι μας Ενα υπέροχο δροσερό Σαββατιανό από τον αμπελώνα της Αττικής, με αρώματα και φινέτσα.