Μια νοστιμότατη κρύα ρυζοσαλάτα που μας έδωσε μια φανατική αναγνώστρια του «Γ».
Υλικά
- 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
- 16 μικροσκοπικά ντοματίνια, κομμένα στα δύο
- 10-12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 6 πράσινες ελιές Χαλκιδικής, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ψιλά καρέ
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο, σε ψιλά καρέ
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 80 ml ελαιόλαδο
Για το βράσιμου του ρυζιού
- 1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, ολόκληρο
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 κλωνάρια μαϊντανού, ολόκληρα
- αλάτι
Διαδικασία
Βράζουμε το ρύζι σε 5½ φλιτζ. τσαγιού νερό με το δαφνόφυλλο, το καρότο και τα κλωνάρια μαϊντανού. Μόλις πιει τα υγρά του και γίνει (σε περίπου 18-20 λεπτά), το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις το ρύζι κρυώσει, προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αναμειγνύουμε και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με παξιμάδια σταρένια και λίγη φέτα.
Συμβουλή: Το καρότο που χρησιμοποιήσαμε για το βράσιμο του ρυζιού, μπορούμε να το κόψουμε σε μικροσκοπικά κυβάκια και να το βάλουμε κι αυτό μέσα στη σαλάτα.