Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΧορταστική και φουλ αρωματική σαλάτα ιδανική για συνοδευτικό αλλά και για κυρίως γεύμα.
Δημήτρης Κοντόπουλος
Υλικά
400 γρ. κουσκούς ψιλό (το ζυμαρικό)
4 κουτ. γλυκού σταφίδες
2 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών ρας ελ χανούτ (σε μπαχαράδικα ή σπιτικό *)
1 ξινόμηλο μεγάλο, ψιλοκομμένο, ραντισμένο με 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού
Μυστικά
*Σπιτικό «ρας ελ χανούτ»: Ανακατεύουμε 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο κοπανισμένο, 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλυκού σπόρους καρδάμωμου κοπανισμένους και 1/2 κουτ. σούπας πιπέρι.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σαλάτα με κουσκούς και σταφίδες αρχικά ρίχνουμε, σε άφθονο νερό που κοχλάζει, το αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών και το κουσκούς.
Βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναφέρεται στις οδηγίες.
Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη σαλάτα με κουσκούς και σταφίδες.