Υλικά
1 κουτί κανελόνια
½ κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο
120 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
100 γρ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
250 γρ. ανθότυρο
100 γρ. πάριζα, σε μικρά καρέ
100 γρ. γαλοπούλα, σε μικρά καρέ
100 ml κρασί λευκό
2 φάκελοι Μπεσαμέλ
1.500 ml γάλα
Διαδικασία
Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνετε και το σπανάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της Μπεσαμέλ. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μίγμα και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Γεμίζετε τα ¾ του πυρέξ με 500 ml γάλα. Φτιάχνετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτετε 1.000 ml γάλα κα την απλώνετε πάνω από τα κανελόνια. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο. Τέλος, ψήνετε στους 200°C με αέρα για 30 λεπτά και στους 250°C για 15-30 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.