Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια ψευτόσουπα λαχανικών που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες.
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, από βάζο, σε ψιλά καρέ
- 1 κουτ. σούπας κάρι* σε σκόνη
- 200 γρ. νερό καυτό
- 700 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας (από βάζο)
- 100 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια, κομμένα στα δύο
- αλατοπίπερο
- 1 κονσέρβα βρασμένα ρεβίθια ή φασόλια
Για το σερβίρισμα
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- κριτσίνια με σουσάμι ή παξιμαδάκια λαδιού
Διαδικασία
Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης, για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κάρι*, το καυτό νερό, την σάλτσα ντομάτας, τα φασολάκια, και αλατοπίπερο και βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σουρώνουμε 1 τα ρεβίθια ή φασόλια, τα ξεπλένουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά.
Σερβίρουμε με: Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και κριτσίνια με σουσάμι ή παξιμαδάκια λαδιού.