Εύκολο, ελαφρύ και φίνο. Ιδανικό για γεύμα, για δείπνο για ένα άτομο ή για ολόκληρη φαμίλια.
Υλικά
- τα φιλέτα από 4 μεριδιάρικα λαβράκια ή άλλο φιλέτο ψαριού της αρεσκείας μας
- 1 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ξύσμα και χυμός από 1 μικρό λεμόνι
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο μαυροκούκι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα ολόκληρα και ελαφρά κοπανισμένα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, χωρίς να τα ανακατέψουμε, να μαραθούν λίγο. Βάζουμε ανάμεσα τα φιλέτα του ψαριού, με το δέρμα προς τα κάτω, ρίχνουμε τις καυκαλήθρες και 3 κουτ. σούπας νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον λεμονοχυμό, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και το μαυροκούκι και σερβίρουμε μαζί με πιλάφι.