Συνταγή: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 800 γρ. ψαρονέφρι (περίπου 2 τμχ.)
- 20 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα στα 4 κατά μήκος
- 80 ml ελαιόλαδο
- 6 - 7 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (γλαστράκια ή ματσάκια με φρέσκο θυμάρι βρίσκουμε πλέον σε αρκετά σούπερ μάρκετ) ή 1 κουτ. σούπας ξερό, τριμμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε κάθε ψαρονέφρι κάθετα στη μέση και στη συνέχεια σε μέτρια κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ανάμεσα στο κρέας στριμώχνουμε τα κολοκύθια και το θυμάρι (αν βάλουμε τα κλωνάρια). Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και το ξερό θυμάρι (αν το προτιμήσουμε) και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας αλλά να μείνει ζουμερό. Τα τελευταία 5 λεπτά περνάμε το φαγητό από το γκριλ ίσα να ροδίσει ελαφρώς. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή ψωμί.
Στα ποτήρια μας ένα πλούσιο Chardonnay με ευγενικό άγγιγμα βαρελιού.