
Τα λεπτά φασολάκια πωλούνται σε καταστήµατα µε ασιατικά τρόφιµα, είτε σε κουλούρες είτε σε µακριά µατσάκια. Έχουν παρόµοια γεύση µε τα ευρωπαϊκά πράσινα φασολάκια, αλλά η φλούδα τους είναι κάπως πιο τραχιά. Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε πλατιά ή στρογγυλά φασολάκια ή και αµπελοφάσουλα, αν προτιµάµε.
Υλικά
- 1 κουτ. σούπας oyster sauce* (σάλτσα στρειδιού)
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
- 350 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, κοµµένο σε λεπτές λωρίδες 3-4 εκ.
- 250 γρ. λεπτά φασολάκια, κοµµένα σε κοµµάτια 5 εκ.
- 1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασµένη και χοντροτριµµένη, για το γαρνίρισµα (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Διαδικασία
Αναµειγνύουµε τη σάλτσα στρειδιού, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα µικρό µπολ.
Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το χοιρινό και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτεί το χοιρινό. Προσθέτουµε τα φασολάκια και το µείγµα µε τη σάλτσα και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
Μεταφέρουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε τις φέτες τσίλι. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.
* σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με έθνικ προϊόντα.