Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Συνοδεύουμε με ρύζι της αρεσκείας μας και πράσινη σαλάτα.
Υλικά
- 6 μέτριες χοιρινές μπριζόλες κόντρα, χωρίς το κόκαλο, σε λεπτές λωρίδες πάχους 2 εκ.
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση, στυμμένες (να φύγουν τα πολλά υγρά) και τριμμένες
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγη ξερή ρίγανη
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις λωρίδες κρέατος για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνουμε τις λωρίδες από τις μπριζόλες, τις γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για άλλα 6 - 7 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Συνοδεύουμε με ρύζι της αρεσκείας μας και πράσινη σαλάτα.
Στο ποτήρι μας Αγιωργίτικο ή Μerlot.