Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜέχρι να τελειώσει η εποχή τους δοκιμάζουμε τα σπαράγγια σε διάφορες εκδοχές. Αυτή τη φορά σε μια γρήγορη και πεντανόστιμη μπρουσκέτα.
Υλικά
- 4 φέτες ψωμί, της αρεσκείας μας
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης ή μελίχλωρο Λήμνου (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- 12 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδος
- τις τρυφερές κορφές από 8 σπαράγγια
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
Αλείφουμε το ψωμί με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Κόβουμε φλούδες (με τον τρίφτη ή με τον αποφλοιωτή πατάτας) από τη γραβιέρα Κρήτης ή το μελίχλωρο και τις μοιράζουμε πάνω στις φέτες ψωμιού. Από πάνω μοιράζουμε 12 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδος, τις τρυφερές κορφές από 8 σπαράγγια, ραντίζουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Ψήνουμε τις μπρουσκέτες για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και τις σερβίρουμε ζεστές.
Συνοδεύουμε με: Πράσινη σαλάτα με ρόκα και ντοματίνια.
Συμβουλή: Τα στελέχη των σπαραγγιών. τα κρατάμε για άλλα μαγειρέματα - θα χρειαστεί να τα ξεφλουδίσουμε.