Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΗ πιο αρωματική καλοκαιρινή ομελέτα.
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κολοκύθια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και καλά στυμμένα
- 8 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, χοντροκομμένα, λίγο μπούκοβο και λίγο αλάτι
- 120 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στο γκριλ με αέρα. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα κολοκύθια και σοτάρουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να σωθεί μέρος των υγρών τους.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά. Προσθέτουμε το δυόσμο, λίγο μπούκοβο και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα κολοκύθια, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε τη φριτάτα στο φούρνο για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να πήξει, να γίνει αφράτη και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Πασπαλίζουμε τη φριτάτα με τη φέτα, την κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.