Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια ιδιαίτερη ομελέτα και πολύ, πολύ νόστιμη.
Υλικά
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 4 παντζάρια (έτοιμα βρασμένα), κομμένα σε ροδέλες
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 χούφτα άνηθο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο (με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
- 8 αυγά σε ένα μπολ
- αλατοπίπερο
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μέτριο το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τη φέτα και τον άνηθο ή το δεντρολίβανο. Κατόπιν, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αδειάζουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τη φριτάτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσέχοντας να ψηθεί καλά από κάτω.
Για να αποφύγουμε το γύρισμα, τυλίγουμε 2 - 3 φορές με αλουμινόχαρτο το χερούλι του τηγανιού και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο της φριτάτας στο φούρνο, στη λειτουργία του γκριλ, για 3 - 4 λεπτά.
Συνοδεύουμε με: καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας μας και ψωμί.