Συνταγή: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 600 γρ. φρέσκα νιόκι
- 3 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. φρέσκια μυζήθρα, θρυμματισμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
Διαδικασία
Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους και τα σουρώνουμε.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φετούλες σκόρδου, ώσπου μόλις να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα (προσέχουμε ιδιαιτέρως να μην «αρπάξουν», γιατί πικρίζουν πολύ).
Προσθέτουμε στο σκεύος τα νιόκι, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε μία φορά και τα μοιράζουμε σε βαθύ μπολ ή πιάτα. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλές
- Δείτε πώς φτιάχνουμε σπιτικά νιόκι βήμα - βήμα.
- Για ευκολία, μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμα νιόκι σε κενό αέρος, που θα βρούμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και στα καλά παντοπωλεία σε συσκευασίες των 500 γρ.