Εύκολο, πρωτότυπο και γρήγορο, ιδανικό για το βράδυ μετά τη δουλειά.
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο, σε κύβους
- 3 εκ. 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 3 ξερά βερίκοκα, ψιλοκομμένα
- 330 ml (1 μπουκάλι) μαύρη μπίρα
- 80 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 100 ml νερό με τη μουστάρδα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα βερίκοκα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την μπίρα, τη μουστάρδα με το νερό, αλατοπίπερο και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή φούρνου.