Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 4 μεριδιάρικα φιλέτα γλώσσας (ή περισσότερα μικρότερα κομμάτια)
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- 1 κουτ. σούπας ξερή λουίζα (ή δυόσμο) τριμμένη
- ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
- 40 γρ. κουκουνάρια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- μπρόκολο στον ατμό
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το γκριλ. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόχαρτο και το λαδώνουμε. Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με 1 κουτάλι τη φρυγανιά με το βούτυρο, τη λουίζα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο. «Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα των ψαριών και τα ψήνουμε κάτω από το καυτό γκριλ για 5 - 7 λεπτά. Σερβίρουμε με μπρόκολο στον ατμό.