Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑυτό το διαφορετικό πανάρισμα θα απογειώσει το κοτοφιλέτο μας!
Υλικά
- 2 μικρά φιλέτα στήθος κοτόπουλου (περίπου 150 γρ. το καθένα)
- 2 ασπράδια αυγού
- 180 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 30 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
- 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό)
- ξίδι βαλσαμικό
Διαδικασία
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου κατά μήκος σε δύο λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού και σε άλλο ανακατεύουμε το πεκορίνο με το πιπέρι. Περνάμε κάθε κομμάτι φιλέτου πρώτα από τα ασπράδια και μετά από το μείγμα τυριού-πιπεριού και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να μη στεγνώσει. Μοιράζουμε στα πιάτα τις ντομάτες , πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξίδι βαλσαμικό, βάζουμε από πάνω τα φιλετάκια κοτόπουλου και σερβίρουμε.