Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνας εύκολος και νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε ψάρι, έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά!
Υλικά
- 4 φιλέτα γλώσσας
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, σε σκόνη)
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
- 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρού μεγέθους κινεζικό λάχανο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 220° C. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα γλώσσας σε μία στρώση και τα βάζουμε μέσα. Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το τζίντζερ, μαζί με την πάπρικα, τη μια σκελίδα σκόρδου, το σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) και τη σάλτσα σόγιας. Αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε απλό τηγάνι, ρίχνουμε τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου, τη σοτάρουμε ελαφρώς για 1/2 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε το κινεζικό λάχανο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε και σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας στα πιάτα.
Συνοδεύουμε με: το λάχανο και, αν θέλουμε, με ρύζι μπασμάτι.