Υλικά
- 1½ κιλό φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα κάθετα στη μέση
- 1 κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 5 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 250 γρ. κατίκι
- 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα φασολάκια και λίγο αλάτι και τα τρίβουμε ελαφρώς με την παλάμη μας. Τα αδειάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (το αλάτι με προσοχή, γιατί έχουμε ήδη αλατίσει τα φασολάκια). Ανακατεύουμε με κουτάλα, προσθέτουμε 200 ml νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το κατίκι, ανακατεύουμε απαλά, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο ποτήρι μας: Το δεντρολίβανο οδηγεί σε ένα φρέσκο Cabernet δεξαμενής ή στη ροζέ εκδοχή του.