Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΗ πικάντικη κοπανιστή είναι ό,τι πρέπει για να γίνει η σούπα μας ακόμα πιο «θερμαντική».
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
- 1 - 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
- 450 ml χυμός ντομάτας
- 800 ml νερό
- 1/2 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
- 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και τη ζάχαρη.
Οταν πάρουν βράση, ρίχνουμε λίγο-λίγο τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν το μείγμα αρχίσει να βράζει πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Τέλος, προσθέτουμε 2 κουταλιές κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με ψωμί. Αν δεν βρούμε κοπανιστή, ταιριάζει να βάλουμε φέτα ή μπλε τυρί.
Η παραδοσιακή κοπανιστή Τήνου, με πιπεράτη γεύση και επίγευση αφήνει ελαφρύ κάψιμο και ευχάριστο μούδιασμα.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε την κοπανιστή Τήνου Aegean Essence, που βρήκαμε στα ΑΒ. Τηλ. παραγωγού: 22830 24 285.