Εύκολη συνταγή με φιλέτο γλώσσας στον φούρνο ιδανική για το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
4 μεριδιάρικα φιλέτα γλώσσας, (ή περισσότερα μικρότερα κομμάτια)
50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
50 γρ. καλαμποκάλευρο
1 κουτ. σούπας βούτυρο, μαλακωμένο
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
40 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τραγανά φιλέτα γλώσσας στον φούρνο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα.
Στη συνέχεια, στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόχαρτο και το λαδώνουμε ελαφρώς.
Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το καλαμποκάλευρο, το βούτυρο, τη ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο.
«Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα γλώσσας.
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Σερβίρουμε, τα τραγανά φιλέτα γλώσσας, με βραστά χόρτα ή με πατατοσαλάτα.