Απίθανα νόστιμη και πανεύκολη συνταγή. Έτοιμη σε μόλις 7 λεπτά, μας λύνει τα χέρια όταν βιαζόμαστε αλλά θέλουμε και σπιτικό φαγητό. Δοκιμάστε την!
Υλικά
8 μέτρια φιλέτα γλώσσας
100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας,μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
70 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τραγανά φιλέτα γλώσσας στο γκριλ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το βούτυρο, τον δυόσμο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα και το αλατοπίπερο.
«Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα των ψαριών.
Τα ψήνουμε κάτω από το καυτό γκριλ για 5-7 λεπτά.
Σερβίρουμε, τα τραγανά φιλέτα γλώσσας, με πατατοσαλάτα ή βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας.