Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα πλήρες και χορταστικό πιάτο στο οποίο «συμπράττουν» αριστοτεχνικά το κυρίως γεύμα με τη σαλάτα. Έτοιμο σε μόλις 25΄!
Υλικά
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 καρότο καθαρισμένο, κομμένο κατά μήκος στη μέση
- 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο στα δύο
- 3 κλωνάρια μαϊντανό
- 250 γρ. τορτελίνι γεμιστά με τυρί
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
- 30 ml ελαιόλαδο
- το χυμό από 1/2 μικρό λεμόνι και λίγο από το ξύσμα του
Για το σερβίρισμα
- 4 κουτ. σούπας χοντροτριμμένη παρμεζάνα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε στη χύτρα 1.700 ml νερό, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το κρεμμύδι, και το μαϊντανό. Bράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Σουρώνουμε το ζωμό και τον βάζουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε τα τορτελίνια, τον αρακά και το ελαιόλαδο. Μόλις τα τορτελίνια μαλακώσουν και ανέβουν στην επιφάνεια, αποσύρουμε και ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα του. Σερβίρουμε σε δύο βαθιά πιάτα με 2 κουταλιές παρμεζάνα στο καθένα και πιπέρι.