Για την 12η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ευγενίας Ροΐδου.
Υλικά
- 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- λίγο λάδι
- 150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 150 γρ. τριμμένο Kerrygold
- 600 ml φρέσκο γάλα
- αλάτι (αν τα τυριά δεν είναι αρκετά αλμυρά), πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος (περίπου 20x30 εκ.) με λίγο λάδι και απλώνουμε τα μακαρόνια (άβραστα) σε μία στρώση. Αλατίζουμε (αν χρειάζεται). Προσθέτουμε τα τυριά, ένα-ένα ή όλα μαζί - δεν έχει σημασία. Τέλος, ρίχνουμε το γάλα και αν δεν σκεπαστούν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε νερό. Τρίβουμε πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180ο C, με την κάτω αντίσταση και τον αέρα, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να ροδίσει η επιφάνεια των τυριών.
Συνοδεύουμε με: Μια φρέσκια σαλάτα ανάλογα με την εποχή (μαρούλι, λάχανο-καρότο, αγγουροντομάτα). Πίνουμε ξηρό κρασί, κόκκινο ή λευκό, όποιο μας αρέσει καλύτερα.
Συμβουλή: Πριν το σερβίρουμε καλό θα είναι να το αφήσουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται πιο εύκολα.