Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Νόστιμο, θρεπτικό, εύκολο στο μαγείρεμα, το συκώτι είναι ιδανικός μεζές για να συνοδεύσει ουζάκι ή μπίρα.
Υλικά
- 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο, κομμένο σε κυβάκια 3 - 4 εκ.
- 30 ml ελαιόλαδο
- 60 ml ξίδι βαλσαμικό
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το συκώτι. Ανακατεύουμε καλά να ψηθεί απ’ όλες τις πλευρές για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, αλατοπιπερώνουμε, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.