Αν βαρεθήκατε τις τηγανητές πατάτες, ο Κλεομένης Ζουρνατζής έχει μια αντιπρόταση…
Υλικά
- 500 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
- 150 γρ φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο (ή άνηθο), ψιλοκομμένα
- 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
- χυμός από 1 μικρό λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Στύβουμε τις πατάτες πιέζοντας τες λίγες-λίγες ανάμεσα στις χούφτες μας και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, το αυγό, το κρεμμυδάκι, το χυμό λεμονιού, το μυρωδικό και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αλάτι βάζουμε μόνο αν η φέτα δεν είναι αρκετά αλμυρή. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό και δεν πλάθεται, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και να το βάλουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε τις τηγανίτες σε δίσκους στο μέγεθος που θέλουμε, όμως φροντίζουμε οπωσδήποτε να έχουν πάχος μισού εκατοστού, ώστε να ψηθούν σωστά στο εσωτερικό τους.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες σε δόσεις μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις γυρίζουμε προσεχτικά με μια σπάτουλα. Τις σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.
Συνοδεύουμε με: Ντοματοσαλάτα ή πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας. Μπορούμε να έχουμε κι ένα ντιπ της αρεσκείας μας στο πλάι, όπως γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο λάδι, δυόσμο, κύβους αγγουριού και αλατοπίπερο.