Σπαράγγια, αρακάς, καρότα, σπανάκι, μάραθος, όλη η άνοιξη στο πιάτο μας.
Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 200 γρ. καρότα, σε κυβάκια
- 150 γρ. σπαράγγια, σε κομμάτια 2-3 εκ.
- 150 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
- 200 ml κρασί, λευκό, ξηρό
- 150 γρ. φινόκιο, σε κυβάκια
- 150 γρ. σπανάκι φρέσκο, κομμένο
- 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 70 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
- 100 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο σε 50 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα σπαράγγια και τον αρακά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, προσθέτουμε το φινόκιο και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μάραθο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε πιάτα και ρίχνουμε σε κάθε πιάτο παρμεζάνα, φουντούκια και λίγο ελαιόλαδο.
Στο ποτήρι μας: Saunignon blanc.